Politică de retur

Politica de retur a produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a comenzii.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator si sunt de 25 de LEI.

Dreptul de retur este valabil doar pentru clientii persoane fizice care au achizitionat produse de la magazinul online https://YourPresent.ro conform art. 2 alin.(1) din O.U.G Nr. 34/2014. PFA-urile și persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile.

Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare – persoane juridice (operatori economici *)

Solicitarea de retur in cazul persoanelor juridice se va face pe mail, la adresa contact@YourPresent.ro.

Persoanele juridice au conditii speciale de retur, conform celor de mai jos:

  • perioada de 3 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a produsului / produselor;
  • minim 3 comenzi finalizate (si nereturnate) in prealabil celei pentru care se doreste returnarea;
  • completarea formularului de retur in care se va mentiona motivul returnarii si contul IBAN (obligatoriu);
  • produsul returnat sa fie sigilat sau nefolosit* (*in cazul produselor fara sigiliu specific – de asemenea in astfel de cazuri se aplica si conditile pentru produsele care nu au drept de returnare);

Returnarea baniilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala, in maxim 14 zile calendaristice de la receptionarea returului.

* Orice operator economic inregistrat la ANAF in baza unui CUI/CIF cu exceptia organizatilor non-profit sau a asociatilor alcatuite din persoane fizice care nu au ca scop profitul (ex. asociatii de locatari).

Consumatorul informeaza YourPresent S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract printr-o declaratie neechivoca prin orice metodă dorește – mail, poștă, telefon, SMS, verbal.

Consumatorul va suporta costul transportului asigurandu-se ca produsul sau produsele comandate vor ajunge in posesia noastra pentru a efectua receptia acestora, respectandu-se termenul de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/produselor livrate.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de client si sunt de 25 de LEI.
Vanzatorul suporta cheltuielile de retur daca:

  • produsul nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
  • produsul nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
  • produsul este nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau coletul prezinta deteriorari la receptie.